Vergelijking van rentevoeten
in alle onafhankelijkheid

Praktische gids / Kies de juiste autolening...

Kopen een nieuwe wagen

Vergelijk eerst de rentevoeten en kies vervolgens de formule die u aanspreekt.

De meeste financiële instellingen bieden een klassieke autofinanciering aan.

In dat geval moet u vaste maandelijkse mensualiteiten terugbetalen gedurende wettelijk bepaalde periode die vastgesteld werd bij de ondertekening van het contract.

Dat is ook het geval bij kredietmakelaars die gelijkaardige formules aanbieden, evenals bij sommige dealers. Deze kredietmogelijkheden worden meestal lening op afbetaling of verkoop op afbetaling genoemd.

De klassieke financiering biedt constante mensualiteiten en houdt dus geen enkele verrassing in!

De klassieke financiering geldt meestal voor:

En het ballonkrediet ?

Maar er is ook een andere vorm van autofinanciering die wordt aangeboden door enkele financiële instellingen en bij sommige dealers, en die hier het “balloncontract” wordt genoemd.

Het verschil is dat de mensualiteiten lager zijn dan bij een lening op afbetaling, maar vergeet niet dat u hierbij nog in één keer een grote som op het einde van het contract zal moeten betalen!

Dit is ideaal als u alle 4 of 5 jaar een nieuwe wagen wil kopen en zo een stevige restwaarde bij de verkoop van het voertuig wil recupereren.

Opgelet! Ook al heeft u de indruk elke maand minder te moeten betalen, toch is het totaal terug te betalen bedrag vaak veel hoger dan met een klassieke autolening (lening op afbetaling). En om zeker te zijn dat u de restwaarde zal kunnen recupereren, mag de wagen niet in slechte staat zijn of mag de wagen niet teveel van zijn waarde verliezen in de volgende jaren.

0% via mijn dealer, is dat voordelig?

De dealers bieden vaak een zeer lage rentevoet: 0 %. Zij kunnen zo’n rentevoet aanbieden door de winst die ze maken op de wagen. Maar als compensatie zal de dealer u meestal geen (bijkomende) korting geven op de wagen. Of u zal zich tevreden moeten stellen met een minder interessante prijs voor uw oude wagen.

Als we de totale berekening maken, kan een financiering aan 0% bij een dealer uiteindelijk duurder uitvallen dan een lening aan 1,90% bij een bank:

  • Als de dealer u een geringere korting geeft op de aankoopprijs.
  • Als u een bijkomende verzekering of een uitbreiding van de garantie moet afsluiten.
  • Als er vaak een hoger voorschot wordt geëist.
  • Als de duur van het krediet korter is.

Goed om weten:

De meeste kopers kiezen voor een autolening bij de bank. Met een autolening van een bank, sta je doorgaans sterker in je shoenen.Je krijgt meer speelruimte om het bedrag en de looptijd zelf te bepalen en bent niet gebonden aan de voorwaarden van de autodealer. Je kun ook beter onderhandelen met de autodealer over de aankoopprijs.


Andere gidsen / Meer weten

Simulatie autolening via Internet

Simulatie autolening

Meer weten
Maandelijkse bedragen voor een auto

Maandelijkse kost

Meer weten
Online aanvraag

Aanvraag

Meer weten
Autolening

Gouden tips

Meer weten
Autolening 0%

Autolening aan 0 %

Meer weten
Autosalon Brussel

Autosalon

Meer weten