Vergelijking van rentevoeten
in alle onafhankelijkheid

Praktische gids / Autolening en het Autosalon in België

Autosalon Brussel

Elk jaar vindt midden januari het Autosalon plaats : dit is het moment waarop de banken hun rentevoeten laten zakken.

Bij deze gelegenheid gaan de constructeurs met elkaar de concurrentie aan met commerciële voorstellen die vaak veel interessanter zijn dan de rest van het jaar, omdat 25% van de aankopen van nieuwe wagens in deze periode gebeurt.

De banken en financiële instellingen blijven niet achter en storten zich meestal in een rentevoetenstrijd om privékopers van nieuwe wagens aan te trekken. Ze financieren zelfs dure omnium verzekeringen of de belasting op inverkeerstelling (BIV). Hun zeer voordelige voorwaarden lopen dikwijls nog door tijdens de maanden na het Autosalon, soms zelfs tot einde maart.

Het Autosalon : het beste moment voor een autolening

Vorig jaar verlaagde Beobank zijn rentevoet tot het historische niveau van 0,99%, of bijna de helft van de rentevoet voor de lening van een nieuwe wagen die 9 maanden eerder werd gehanteerd. Het was dus geen valse promotie maar een echte buitenkans. De mensualiteit bedroeg op dat moment 256,31 EUR/maand voor een bedrag van 15.000 EUR geleend op 5 jaar, tegenover 261,12 EUR/maand in oktober daarop. Dat is een besparing van 288 EUR op de totale gestorte interesten aan de bank op het einde van de rekening.

Een voordeligere rentevoet voor recente tweedehandswagens

Inderdaad, de rentevoeten op het Autosalon zijn niet enkel geldig voor nieuwe auto’s: tweedehandswagens jonger dan 2 jaar, zelfs 3 jaar, genieten er ook van. Vergeet niet uit het oog dat de banken de rentevoeten voor “nieuwe wagens” ook toepassen voor wagens die nog geen 2 jaar oud zijn. Bij sommige banken loopt dat zelfs op tot 3 jaar. Uw jonge tweedehandswagen geniet dus ook van de Autosalon-tarieven voor de rentevoeten: profiteer ervan.

Door te kopen gedurende de salonperiode kan u in sommige gevallen dubbel winst boeken: met de kortingen toegekend op uw nieuwe wagen én met de lagere rentevoeten van de banken op de leningen voor een nieuwe auto. Ook verzekeraars lanceren aanbiedingen in de stijl van “2 maanden gratis autoverzekering” of een lagere premie in het eerste verzekeringsjaar. Denk hieraan en vergelijk!


Andere gidsen / Meer weten

Simulatie autolening via Internet

Simulatie autolening

Meer weten
Maandelijkse bedragen voor een auto

Maandelijkse kost

Meer weten
Online aanvraag

Aanvraag

Meer weten
Een nieuw voertuig aankopen

Welk krediet kiezen?

Meer weten
Autolening

Gouden tips

Meer weten