Beste-Autolening.be - Vind de goedkoopste autokrediet voor uw tweedehands of nieuwe auto in België

Vergelijking van rentevoeten
in alle onafhankelijkheid

11/08/2017

Autolening tweedehandswagens : Mozzeno lanceert de eerste Belgische 100% online collaboratieve lening tussen particulieren.

mozzeno autolening

Uw autolening voor tweedehandswagens vanaf 3,60 %.

Mozzeno analyseert uw profiel als leningnemer via een onderzoek van uw financiële terugbetalingsmogelijkheden bij de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP). Zo komt u terecht in één van de 3 categorieën (A, B of C), naargelang Mozzeno uw profiel als gunstig (A) of minder gunstig (C) beschouwt. Elke profiel stemt overeen met een rentevoet van respectievelijk 3,60 %, 4,79 % en 6,49 %.

Klik voor een overzicht van de aangeboden rentevoeten op

Voor exact welke autoleningen voor tweedehandswagens ?

Om de aankoop te financieren :

  • van een tweedehandswagens,
  • van maximum 4 jaar oud,
  • verkocht door een professionnal,
  • voor een bedrag van minimum 1.250 € en maximum 30.000 €.

De aanvrager van de lening is een particulier.

Mozzeno financiert niet :

  • de aankoop van een nieuwe wagen.
  • verkopen tussen particulieren.

Waarom lenen/investeren bij Mozzeno ?

  • De rentevoeten zijn competitief als u voldoet aan het profiel dat Mozzeno accepteert.
  • U gaat niet via het klassieke banksysteem: dit is een indirecte financieringsdienst tussen particulieren, op een collaboratieve en participatieve manier, tussen Belgische consumenten.
  • Uw aanvraag voor een lening gebeurt 100% online.

Uniek : Ristorno toegekend op het einde van de lening aan goede betalers (de perfecte lening) :

Mozzeno beloont wie zijn mensualiteiten op regelmatige basis heeft terugbetaald door hen op het einde van de lening 20% van de dossierkosten terug te betalen.

Een indirecte financiering, via een Belgisch FinTech platform:

Mozzeno creëerde financiële instrumenten die « notes » genoemd worden (een beetje zoals obligaties). Uw lening stemt overeen met een geheel van notes (een reeks van notes). De particulier investeert indirect in autoleningen die door Mozzeno werden toegekend door in te schrijven op deze notes.

Wie is Mozzeno ?

Platformen gebaseerd op het collaboratief model bestaan reeds en laten particulieren toe bedrijfsprojecten te financieren, zoals MyMicroInvest, (le crowfunding). Met het Belgische platform Mozzeno uit Waver financieren particulieren projecten van andere particulieren (« Peer2Peerlending »). Het gaat om de eerste collaboratieve lening tussen particulieren in België, maar het concept is al zeer goed ontwikkeld in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Hoe werkt dit in grote lijnen?

Particulieren investeren hun geld bij het Mozzeno-platform. Van uw kant doet u een aanvraag om geld te lenen. De interesten worden overgedragen aan de investeerders die de lening financieren, zonder een complexe en risicovolle transformatie van het geld.

Mozzeno kent zich een kleine commissie op de lening toe (inbegrepen in het JKP dat u betaalt), en een kleine commissie op de geïnvesteerde bedragen.


Deel dit artikel op...